Situatie de fapt:
O societate avand obiect de activitate “agentii imobiliare“ cumpara diverse apartamente, efectueaza lucrari de imbunatire a acestor spatii (zugraveli, reparatii interioare, usi, centrala termica etc) si ulterior le vinde catre terti. In urma acestor operatiuni, rezulta tva de recuperat. Societatea doreste sa solicite rambursare de TVA.
Aceeasi societate cumpara o casa, o renoveaza complet (exista autorizatie de constructie etc) si doreste sa o vanda catre un fost asociat, care detine la momentul vanzarii o creditare in firma.
Intrebare:
1. Ce documente sunt necesare a se intocmi, pentru a nu intampina probleme in urma cererii de rambursare?
2. In ce masura se poate efectua vanzarea catre fostul asociat? Este necesara evaluarea imobilului? In ce fel se pot compensa sumele intre ele (cele datorate de societate asociatului cu cele rezultate din efectuarea tranzactiei cu imobilul)? Intra sub incidenta preturilor de transfer (persoane asociate)?
1. Pentru a simplifica recuperarea TVA-ului este necesar, in primul rand sa aveti toate facturile corecte si complete. In functie de situatia conc
● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.
Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu