Raportarea in sistemul RO e-Transport in cazul productiei in lohn

Articol publicat in data de: 06 Septembrie 2022
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

Suntem o firma romaneasca si facem productie in lohn pentru firme cu sediul in Romania. Clientul ne trimite materiile prime (proprietatea lui), pe baza de aviz, noi producem marfa (confectii textile), facturam servicii manopera catre acesta si cu aviz livram produsul confectionat catre client.

Cand produsele sunt gata, clientul trimite masina / camionul si preia produsele confectionate de la noi. Documentele intocmite sunt aviz de insotire a marfii si factura de servicii manopera.

Intrebare:

Trebuie sa declaram noi transportul in sistemul RO-e-transport (livrarea produselor catre client) sau declararea e in sarcina clientului (in cazul in care celelalte conditii ar fi indeplinite: bunuri cu risc fiscal ridicat, auto cu masa maxima autorizada de minim 3,5 tone, greutate mai mare de 500 kg sau valoare mai mare de 10000 lei)?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform art.1 din Ordin 802 din 29 aprilie 2022, bunurile cu risc fiscal ridicat transportate rutier se incadreaza in 8 categorii conform anexei din ordinul mai sus mentionat.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Romeo Negrut

Articol scris de catre Romeo Negrut, in data de 06/09/2022.

Membru fondator al grupului Tax Advisors si Larrom Expert cu o vasta experienta profesionala. Ne propunem sa oferim cele mai bune solutii în domeniul financiar-contabil, politicii manageriale si resurselor umane, astfel încât sa asiguram partenerilor nostri un background solid în realizarea obiectivelor.

Vezi toate articolele scrise de Romeo Negrut