Refacturare serviciilor primite si folosirea conventiilor civile in cadrul proiectelor unei agentii de publicitate

Articol publicat in data de: 02 Noiembrie 2022
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

Activitatea unei agentii de publicitate consta in organizarea anumitor evenimente pentru clienti sau campanii de promovare. In acest scop multe din cheltuielile proiectelor sunt realizate prin intermediul unor prestatori, agentia refacturand acele servicii sau colaboreaza cu persoane fizice pentru partea de creatie,in bazs unor contracte de antepriza/conventii civile.

Intrebare:

Daca refactureaza serviciile societatilor colaboratoare la aceeasi suma si adauga separat castigul agentie se considera cheltuiala suma si venit intreaga suma facturata, sau este considerat venit doar castigul agentiei, iar sumele refacturate intr un cont intermediar 461 (la facturile emise si la cele primite). Daca sunt colaboratori persoane fizice colaboratoare la partea de creatie la mai multe proiecte si ajung sa fie platiti lunar pentru ca sunt mjlte in derulare intr o anumia perioada, pot fi reconsiderate ca venituri salariale (sunt venituri obtinute in baza unor conventii civile in functie de proiectele in derulare)?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform pct.432 din OMFP 1802 din 2014, sumele colectate de o entitate in numele unor terte parti, nu reprezinta venit din actvitatea curenta.

432. – Sumele colectate de o entitate

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Romeo Negrut

Articol scris de catre Romeo Negrut, in data de 02/11/2022.

Membru fondator al grupului Tax Advisors si Larrom Expert cu o vasta experienta profesionala. Ne propunem sa oferim cele mai bune solutii în domeniul financiar-contabil, politicii manageriale si resurselor umane, astfel încât sa asiguram partenerilor nostri un background solid în realizarea obiectivelor.

Vezi toate articolele scrise de Romeo Negrut