Respectarea principiului valorii de piata la cesiunea unui contract de sponsorizare

Articol publicat in data de: 17 Iulie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

O organizatie neguvernamentala X are 9 membri fondatori/asociati. Organizatia are si activitate economica. Anul acesta, 3 dintre acesti membri si-au facut alta organizatie Y si urmeaza sa iasa din X.

La sfarsit de 2018, X a obtinut un contract de sponsorizare pe o suma de 214.800 lei si cei 3 ar vrea sa cesionam contractul pe noua organizatie a lor. Sponsorul este de acord, noi suntem de accord, dar nu suntem convinsi ca e ok din punct de vedere fiscal sa se faca cesiunea atat timp cat ei sunt inca membri in ambele organizatii si au peste 25% din ONG X.

Am vrea sa evitam o tranzactie care ridică suspiciuni din punct de vedere fiscal si creste riscul unui control fiscal mai tarziu.

Am vazut in Legea 442/2016 ca, daca sumele sunt sub 50.000 euro nu exista obligativitatea preturilor de transfer dar acest transfer trebuie sa fie facut cu respectarea principiului valorii de piata conform reglementarilor financiar – contabile si fiscale in vigoare.

Intrebare:

Ce se intelege prin formularea *acest transfer sa fie facut cu respectarea principiului valorii de piata cf reglementarilor financiar – contabile si fiscale in vigoare*?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Legislatia in vigoare defineste principiul valorii de piata astfel: „principiul valorii de piață – atunci când condițiile stabilite sau impuse în relațiile comerciale sau fi

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 17/07/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu