Ridicare dividende in numerar. Plafonare si particularitati

Articol publicat in data de: 19 Februarie 2021
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

O societate comerciala, care are 2 asociati, fiecare avand 50% din partile sociale, hotaraste sa plateasca impozit pe dividende pentru tot profitul aferent anului 2020, insa fara a fi ridicate dividendele de catre cei 2 asociati.

Problema este ca ei doresc sa ridice dividendele in numerar maxim 10.000 lei zilnic de asociat si sa intocmeasca de fiecare data hotarare AGA de ridicare a dividendelor.

Intrebare:

Ar fi corecta abordare de a se intocmi Hotarar AGA inainte de fiecare ridicare in numerar (suma totala pe an se va ridica la peste 200.000 lei/asociat) avand in vedere faptul ca impozitul se va plati in luna martie iar ridicarile de numerar vor fi incepand cu luna martie?

Din punctul meu de vedere hotararea AGA ar trebui intocmita pentru toata suma, inainte de a achita impozitul pe dividende iar suma maxima care ar putea fi ridicata prin casa sa fie maxim de 10.000 lei/asociat din toata suma pentru care s-a achitat impozit, restul dividendelor sa se achite prin banca.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform art. 4 alin.4 din Legea 70/2015:

“Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), către persoane fizice, reprezentând contravaloa

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 19/02/2021.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu