Schimbare asociat si administrator in cursul anului – intocmire bilant

Articol publicat in data de: 07 Aprilie 2021
Categorii: Contabilitate , Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt: 

In octombrie 2020 o societate este preluata de o persoana fizica de la vechiul asociat. Noul asociat incheie contract de prestari servicii financiar-contabile cu un expert contabil incepand cu documentele lunii octombrie 2020.

La preluarea soldurilor si rulajelor din balanta la 30.09.2020 primita de la fosta conducere a firmei se constata unele neconcordante in documentele contabile aferente perioadei ianuarie-septembrie 2020 (solduri diferite între balanta finala 2019 si solduri preluate in 2020, diferente intre soldurile 5121 si 5124 din balanta si cele din extrasele de cont).

Dosarele contabile lunare nu contin Registru jurnal pentru a se putea verifica modul de inregistrare a documentelor ci doar balanta de verificare lunara. Bilantul aferent anul 2020 va fi semnat de noul administrator si expertul contabil cu care s-a incheiat contract de prestari servicii. 

Intrebare:

Prin semnarea bilantului acestia isi asuma răspunderea si pentru perioada ian-sept 2020 in care tinerea si organizarea contabilitatii a fost in sarcina vechii conduceri si pentru care s-au preluat soldurile iniatiale si rulajele din balanta intocmita de vechea conducere?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform legislatiei in vigoare situaţiile financiare anuale vor fi însoţite de o declaraţie scrisă a administratorului, ordonatorului de credite sau altei perso

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 07/04/2021.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu