Schimbarea vectorului fiscal la PFA

Articol publicat in data de: 28 Ianuarie 2019
Categorii: PFA / I.I. / I.F. , TVA
 

Situatie de fapt:

O PFA, plătitoare de TVA în regim normal (nu split TVA, nu TVA la incasare) conform art. 316 Cod Fiscal, având în anul 2018 perioada fiscală lunară, a realizat în anul 2018 venituri după cum urmează:

– prestări servicii în UE, în regim scutit de TVA cu drept de deducere = 50.000 lei (echivalent)

– livrări și prestări în RO, taxabile = 230.000 lei la care se adaugă TVA = 43.700 lei

În baza art. 322, la o cifra de afaceri sub 100.000 euro, perioada fiscală devine trimestrul. Menționăm că pentru a grăbi procesul de scoatere din evidența persoanelor înregistrate în scop de TVA, nu a fost depusă (până la data de 20 ianuarie 2019) declarația 070/094 pentru modificarea perioadei fiscale și nici declarația privind scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scop de TVA.

Intrebare:

1. În condițiile în care PFA dorește să iasă de la TVA (să devină neplătitoare TVA) cât mai curând posibil, care sunt demersurile necesare de îndeplinit, după data de 20 ianuarie 2019, și dacă se prevăd amenzi ?

2. Având în vedere că PFA în perioada de început era neplătitoare de TVA, singura activitate derulată erau serviciile în UE (pentru care a primit un alt cod fiscal), va putea PFA să presteze în continuare servicii în UE ?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Pentru a deveni neplatitoare de TVA, consideram ca trebuie depuse in primul rand declaratiile 300, 390 si 394 aferente lunii decembrie. Ulterior intre 0

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 28/01/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu