Scutirea de impozit a profitului reinvestit

Articol publicat in data de: 22 Ianuarie 2022
Categorii: Impozitul pe profit
 

Situatie de fapt:

O societate (agricultura-activitatea principală+stație sortare deșeuri) a fost microîntreprindere în perioada 01.01.2021-30.06.2021. Începând cu data de 01.07.2021 a devenit societate plătitoare de impozit pe profit (16%), cu obligația de declarare/plată anuală a impozitului.
În data de 15.02.2021 societatea a achiziționat/recepționat un transformator electric (cod 2.1.16.3.1) care a fost pus în funcțiune mai târziu, în luna 11.21, deoarece abia în luna noiembrie 2021 a fost realizat racordul la rețeaua de energie electrică (motivul întârzierii punerii în funcțiune fiind distanța de 2,5 km dintre stația de sortare și primul stâlp de electricitate și birocrația obținerii avizului de racordare).

Intrebare:

Vă rugăm să ne comunicați dacă societatea poate beneficia, la calculul profitului impozabil pentru perioada 01.07.2021-31.12.2021, de scutirea profitului reinvestit în transformator.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Nu, din pacate nu puteti aplica facilitatea de scutire de impozit a profitului reinvestit avand in vedere ca achizitia activului este facuta inainte ca societatea sa devina platitoare de impozit pe

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 22/01/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu