Scutirea de taxa pentru export

Articol publicat in data de: 24 Decembrie 2021
Categorii: TVA
 

Situația de fapt:

SRL platitor de TVA cod CAEN 4791? “Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet” cu depozitul in Italia, cumpara articole noi de imbracaminte doar din Italia, si le vinde atat in EU cat si in afara EU, in speta, in UK. Vanzarile se fac B2C in vasta lor majoritate cu cateva exceptii de vanzari B2B. SRL-ul este inregistrat in OSS in Romania si factureaza toate vanzarile intracomunitare cu cota TVA din tara clientului. SRL-ul si-a angajat un reprezentant fiscal in Italia pentru a-i obtine codul TVA de Italia si pentru a-i reprezenta interesele si obligatiile fiscale.

Întrebare:

Vanzarile catre UK (Italia-UK) se factureaza cu cota TVA zero (0) indiferent daca sunt B2C sau B2B si sunt SDD (scutite cu drept de deducere) sau SFDD (scutite fara drept de deducere)?

Vanzarile catre alte tari din afara UE se factureaza tot cu cota TVA zero (0) si sunt SDD (scutite cu drept de deducere) sau SFDD (scutite fara drept de deducere)?

Codul TVA folosit la aceste vanzari (exporturi) in afara UE este cel Romanesc? Sau se foloseste cel Italian, de unde pleaca marfa?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

In situatia in care vorbim de livrari de bunuri care parasesc spatiul comunitar (sunt livrate  in UK sau alte tari non-UE) ne referim la export, operatiune scutita de taxa pe valo

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 24/12/2021.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu