Se aplica facilitatile specifice constructiilor daca imobilul a fost vandut in 2019 dar construit in 2018?

Articol publicat in data de: 27 Iunie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

O societate comerciala care are codul CAEN 4120 a realizat in anul 2018 un bloc de 9 apartamente. Executarea lucrarilor s-a realizat cu materialele proprii dar cu salariatii unei alte societati.

8 din cele 9 apartamente au fost vandute pana la sfarsitul anului 2018, iar ultimul apartament a fost vandut in luna februarie 2019.

In anul 2019 societatea are angajati: un director general, un contabil si un specialist in achizitii, toti avand salariul de incadrare de 3000 lei.

Intrebare:

Avand in vedere ca blocul a fost construit in anul 2018 iar vanzarea ultimului apartament a avut loc in luna februarie 2019 (aceasta fiind singura vanzare din anul 2019, societatea neavand deocamdata alte proiecte), cei trei angajati pot beneficia de facilitatile in constructii conform OUG 114/2018 ?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform legislatiei in vigoare, pentru a beneficia de facilitatile specifice domeniului constructiilor, este necesar ca cifra de afaceri a companiei, realizata din constructii, cumulata de la incep

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 27/06/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu