Servicii amenajare magazine in tara

Articol publicat in data de: 14 Octombrie 2021
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

Firma A din Romania inregistrata in scop de TVA si platitoare de impozit pe profit, se ocupa de amenajarea unor magazine in diverse locatii din tara, magazine care apartin unui lant de supermarketuri. In acest scop achizitioneaza treptat, pe masura ce avanseaza lucrarile, diverse materiale (ex: parchet, gresie, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, materiale electrice, diverse echipamente etc) care nu trec prin magazia proprie, ci sunt livrate direct la locatia magazinului care este in curs de amenajare.

Ca si inregistrare in contabilitate, facturile de astfel de materiale s-au inregistrat in contul 351. (351=401, 4426=401). La facturarea lucrarii, firma A a procedat si la inregistrarea pe costuri a materilelor: 6021 = 351

Intrebare:

Va rog sa-mi spuneti daca aceasta monografie este corecta si de ce documente as avea nevoie (pe langa factura) in contabilitate ca si justificare pentru aceste materiale care nu se inregistreaza prin cont 3021 si pentru care nu se face NIR, ele netrecand practic prin depozitul firmei A?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Daca materialele nu trec pe la magazia de la sediul central, nu inseamna ca nu am intrari la punctele de lucru (chiar fara magazie – la locul de executie).

Cel ce receptioneaza materiale s

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 14/10/2021.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu