Societate declarata inactiva din cauza sediului social expirat. Tratament TVA.

Articol publicat in data de: 25 Aprilie 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

O societate primeste decizie de inactivitate pe data de 10.01.2019 pe motiv ca are sediul expirat. Notificarea cu privire la incetarea contractului de comodat a fost incarcata pe SPV-ul firmei pe data de 01.12.2018.

Firma procedeaza la intrarea in normalitate prin operarea prelungirii sediului social la ORC Galati, dar introduce actiune in instanta pentru suspendarea operarii inactivitatii. Decizia instantei este de suspendare a inactivitatii firmei, incepind cu data de 15.04.2019.

Intrebare:

In aceste conditii firma isi poate deduce cu luna aprilie 2019 TVA-ul care nu a fost deductibil pe perioada 11.01.2019-15.04.2019?

In perioada susmentionata , s-a intocmit si depus lunar declaratia 311. Daca TVA-ul din perioada inactivitatii se poate deduce, el se opereaza in luna aprilie, si intra in decontul de tva aferent lunii aprilie?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Administratia financiara poate declara inactivitatea unei firmei conf. Art 92, alin (1), lit. g din Codul de procedura fiscala in conditiile in care „durata deţinerii spaţiului cu desti

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 25/04/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU