Stabilirea locului livrarilor operelor de arta

Articol publicat in data de: 10 Ianuarie 2022
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

O societate comercială neînregistrată în scopuri de TVA comercializează opere de artă (litografii). Furnizorii și clienții sunt persoane fizice UE și non-UE. Livrările de bunuri se efectuează cu ajutorul platformei eBay.

Platforma îi solicită firmei ca la atingerea pragului de livrări de 10.000 euro să se înregistreze în scopuri de TVA, apoi în sistemul OSS, cu toate că regimul UE privind vânzările la distanță nu se aplică pentru livrările de bunuri second-hand și obiecte de artă, care fac obiectul art. 312 din Codul fiscal.

Intrebare:

1. Este necesar ca firma să-și schimbe vectorul fiscal înainte de depășirea plafonului de vânzări de 300.000 lei, când ar trebui să se înregistreze în scopuri de TVA conform art. 316?

2. Dacă răspunsul la prima întrebare este negativ, ce demersuri ar trebui făcute către Platforma eBay pentru ca aceasta să continue colaborarea cu firma în cauză?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru livrările de bunuri secondhand, obiecte de artă, obiecte de colecţie sau antichităţi, care fac obiectul regimului special prevăzut la art. 312, nu se aplica pre

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 10/01/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu