Email

office@universulfiscal.ro

 

Stoc de case de marcat fara jurnal electronic. Ajustarea TVA dedusa

Situatie de fapt:

O societate cu obiect de activitate comercializare si service case de marcat are pe stoc 30 case de marcat fara jurnal electronic, achizitionate in timp, de la furnizori platitori de TVA. Societatea a dedus TVA la achizitie. In noile conditii, societatea nu mai poate vinde aceste case de marcat.

Intrebare:

Cum trebuie sa procedeze societatea pentru a scapa de stocul de marfa nevandabil fara a fi obligata la plata TVA (ajustare, etc.)?

Raspuns partial

Consideram ca stocul de case de marcat ar putea fi incadrat la bunuri degradate calitativ, care nu pot fi valorificate. Aceasta situatie reiese din faptul ca bunurile nu intrunesc

Înregistrează-te pentru răspunsul complet?

– Testeza gratuit timp de 7 zile!
– Acces la consultanta fiscal – contabila personalizata
– Ai acces la opiniile unor fiscalisti cu experienta
– Primesti 120 de raspunsuri personalizate/an
– Iti poti conduce mai usor afacerea
– Ai siguranta in relatia cu autoritatile
– Te asiguri ca esti in legalitate

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de October 12, 2018.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac