Tratament fiscal – carduri si tichete cadou_elevi

Articol publicat in data de: 11 Iunie 2021
Categorii: Impozitul pe profit , TVA
 

Situatie de fapt:

Compania noastra a incheiat un contract de parteneriat pentru formarea profesionala a elevilor in sistem dual care are ca scop formarea profesionala a elevilor in vederea angajarii lor dupa absolvire in conformitate cu nivelul de pregatire si competentele certificate. Contractul de parteneriat este incheiat intre societatea noastra, unitatea de invatamant si Primaria Brasov.

Totodata societatea a incheiat contracte de bursa cu fiecare elev in parte conform legii nr. 376/2004 privind bursele private cu modificarile ulterioare si ordinului nr. 1759/2004 privind aprobarea instructiunilor de aplicare a legii privind bursele private. Elevii practicanti beneficiaza conform contractului de burse, alte forme de sprijin material si stimulente acordate de noi cum ar fi: transport, echipament de lucru, cazare in camin, mese, asigurari. Pe langa cele mentionate mai sus am dori sa acordam acestor elevi carduri cadou la diverse firme (gen Dechatlon) si tichete cadou cu ocazia zilei de 1 Iunie, Craciun, etc.

Intrebare:

Care sunt implicatiile fiscale a acordarii acestor carduri si tichete cadou din punct de vedere al impozitului pe profit si al impozitului pe venit avand in vedere ca acesti elevi nu sunt angajatii nostri?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Regimul fiscal al tichetelor cadou a fost reglementat si clarificat de curand prin Legea 296/2020 care modifica Codul Fiscal si anume :

„ ART. 114 – Definirea veniturilor

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Cornel Grama

Articol scris de catre Cornel Grama, in data de 11/06/2021.

Expert contabil si consultant fiscal din Cluj Napoca si unul dintre fondatorii si administratorii Asociației “Tax Advisors” și al Grupului Tax Advisors de pe Facebook cu un numar de peste 24.000 de membri.

Vezi toate articolele scrise de Cornel Grama