TVA aferenta achizitiilor intracomunitare

Articol publicat in data de: January 14, 2020
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Sunt o persoana fizica neautorizata care a efectuat tranzactii cu autovehicule second hand in perioada 2013 – 2017. Anul trecut am facut obiectul unei inspecti fiscale de la ANAF cu privire la aceasta activitate, ocazie cu care s-a constatat faptul ca trebuia sa fiu platitor de TVA incepand cu data de 01.01.2014.

Dupa aceasta data, respectiv 01.01.2014 am efectuat achizitii de autovehicule, printre altele si de la persoane juridice din Germania pe baza de facturi, facturi pe care este inscrisa si valoarea TVA (de exemplu baza 4.874 euro, TVA 926 euro si total factura 5.800 euro).

Intrebare:

TVA-ul de pe factura din Germania, respectiv suma de 926 euro, poate fi considerat TVA deductibila la calculul TVA-ului de plata care mi-a fost stabilit in cadrul inspectiei fiscale?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

In cazul achizitiilor intracomunitare efectuate in perioada in care dvs. nu ati avut cod de TVA, partenerul din celalalt stat membru a constatat ca nu exista un cod de TVA valid si, in consecinta,

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de January 14, 2020.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu