TVA intre persoane afiliate

Articol publicat in data de: 22 Februarie 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Asociat cu 70% parti sociale este si administrator la societatea A. Acelasi asociat cu 80% parti sociale este si administrator la societatea B. Se doreste schimbarea administratorului societatii B. In loc de administrator persoana fizica va fi numit administrator persoana juridica, societatea A, care in schimbul prestarii va factura lunar suma de 8000 lei + TVA societatii B.

Societatea A a facut intermediere intre firma B si o societate din Italia inainte ca asociatul de la firma A sa fie asociat si in firma B, intermediere care, pe baza unui contract de intermediere incheiat, prevedea initial prevedea ca societatea A sa factureze societatii B un comision  la fiecare  livrare facturata de societatea B catre firma din Italia.

Dupa ce asociatul de la firma A a devenit asociat si la firma B, la o cerere de rambursare TVA a firmei B controlul fiscal efectuat inaintea rambursarii  nu a mai acceptat deducerea TVA la aceste facturi, ba mai mult societatea B a pierdut si procesul intentat impotriva ANAF.

Intrebare:

Fiind persoane afiliate societatea B poate deduce TVA?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Codul Fiscal nu prevede limitari speciale ale dreptului de ducere daca partile tranzactiei sunt afiliate. Se prevede totusi ca in cazul tranzactiilor intre parti afiliate baza impozabila se va stab

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 22/02/2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu