TVA nontransfer

Articol publicat in data de: 07 Decembrie 2017
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

Societatea A din Romania, inregistrata in scopuri de TVA in Romania primeste bunuri in vederea prelucrarii de la societatea mama B din Grecia, inregistrata in scopuri de TVA in Grecia.

Prelucrarea, insemnand sterilizarea produselor, se face de catre un tert – Societatea C din Romania, inregistrata in scopuri de TVA in Romania. Societatea C factureaza serviciile de sterilizare societatii A, iar Soc. A factureaza la randul ei catre Soc. B servicii, ce se refera la sterilizare, depozitare si manipulare societatii B din Grecia.

O parte din aceaste produse prelucrate se returneaza soc. B. Cealalta parte se pastreaza in Romania, in depozitul Soc. A, in vederea vanzarii acesteia altor soc. din Romania.

Cand se face vanzarea catre alte Soc din Romania, marfa se factureaza de la B la A si apoi A factureaza catre ceilalti clienti din Romania.

Intrebare:

Din punct de vedere al TVA, care este tratamentul corect in ceea ce priveste facturarea serviciilor de la A la B?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

In siuatia prezentata, transportul bunurilor in Romania reprezinta un nontransfer. Serviciile prestate in aceasta ipoteza vor merge pe regula generala aplicabila prestarilor de servicii in Uniunea

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 07/12/2017.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu