Situatie de fapt:
Suntem un birou executor judecatoresc si avem un bun imobil spre vanzare al unui debitor persoana fizica care a fost inregistrat in scopuri de TVA in anul 2008 dar in anul 2015 se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 alin. 9 lit. d din legea 571/2003 (Nedepunerea niciuni decont de TVA intr-un semestru calendaristic, conf. Codului Fiscal din 2003).
Mentionez ca apartamentul a fost achizitionat de catre acesta in anul 1999 in baza unui contract de vanzare cumparare de la o persona fizica, dintr-un imobil edificat in anul 1985, deci nu s-a dedus TVA.
Intrebare:
In momentul vanzarii acestui apartament, cum trebuie sa facturez, cu sau fara TVA?
Daca da, cine declara si plateste TVA-ul colectat?
Conform Codului Fiscal, este scutita de TVA livrarea de construcții/părți de construcții și a terenurilor pe care sunt construite. Prin excepție, scutirea nu s
● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.
Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu