Venituri impuse pe baza de norma de venit. Completarea declaratiei unice

Articol publicat in data de: 12 Mai 2021
Categorii: Veniturile microintreprinderilor
 

Situatia de fapt:

O persoana fizica autorizata cod caen 4941 – \’Tranport rutier de marfuri\’, impozitat la norma de venit, decide in cursul anului (in luna mai) sa-si schimbe adresa de domiciliu, se considera ca ar trebui schimbata si adresa Pfa-ului la Registrul Comertului. Pentru adresa actuala (municipiu resedinta de judet) norma anuala de venit este de 28.000 lei, prin urmare este obligat sa se asigure atat la sanatate cat si la pensie deoarece norma depaseste 12 salarii minime pe economie. Viitoarea adresa este situata intr-un sat, iar norma de venit pentru sate si comune este de 27.200 lei, in acest caz nu exista obligatia asigurarii la pensie si sanatate. La Coeficientii de reducere (pe baza documentelor depuse) sunt: 7,40% pentru durata concediului legal de odihna, calculat la minim obligatoriu 21 de zile lucratoare pe an.

Intrebare:

Cum se depune in acest caz declaratia unica? Se poate modifica norma in cursul anului sau se merge cu norma initiala pana la finalul anului?

Acest coeficient de reducere se aplica la norma de venit de 28.000 lei si rezulta o reducere de 2.072 lei? Daca da, in acest caz venitul net anual este de 25.928 lei si nu mai exista obligativitatea asigurarii la pensie si sanatate?

Care sunt documentele care trebuie depuse pentru a justifica concediul anual si unde?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Odata cu modificarea adresei trebuie depusa declaratia unica rectificativa (daca modificarea adresei intervine dupa termenul de depunere declaratie unica pentru anul 2021, adica: 25.05.2021), in 30

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 12/05/2021.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU