Acordarea facilitatilor in domeniul constructiilor in urma abrogarii art. 60 pct. 5 lit. (e) din Codul fiscal

Articol publicat in data de: 21 Iunie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Societatea X, microintreprindere platitoare de tva, cu activitate cod caen 4120, specific constructii industriale, are 8 angajati cu contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata. Cifra de afaceri este 100% realizata in constructii. Firma are formulare A1 pentru 6 din cei 8 angajati si realizeaza 90%din cifra de afaceri pe teritoriul Ungariei, in baza unor contracte de subantrepriza incheiate de societate cu o firma din domeniu din Ungaria.

Angajatii nu sunt detasati( nu sunt suspendate contractele in revisal) ci lucreaza in Ungaria cate doua saptamani, in baza ordinelor de delegare, apoi revin cate 3,4 zile in tara. Angajatorul din tara plateste salariul angajatilor si vireaza obligatiile aferente acestora in baza declaratiilor 112.

Intrebare:

Societatea poate beneficia de facilitatile fiscale acordate in constructii? Legea nr.135/2022 prin abogarea articolului nr.60, pct.5, lit.e, din Legea nr.227/2015 ofera aceasta posibilitate?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Litera (e) de la art. 60 pct 5 din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal facea referire la mecanismul de calcul al cifrei de afaceri prevazut la lit. (b), in vederea aplicarii facilitatii fiscale

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 21/06/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta