Arhivare documente financiar-contabile in format electronic

Articol publicat in data de: 12 Martie 2021
Categorii: Contabilitate
 

Situatie de fapt:

Evidenta contabila o tinem cu ajutorul unui program informatic, facturile de vanzare si achizitii sunt emise si primite in format electronic, iar la sfarsitul lunii, tiparim si arhivam intr-un dosar toate documentele financiar-contabile justificative.

Dorim sa renuntam la listarea si arhivarea in format fizic a documentelor justificative si sa le stocam doar electronic. Am consultat legislatia in vigoare, mai exact Legea 135/2007 privind arhivarea documentelor in forma electronica de unde am inteleg ca ar trebui sa apelam la un furnizor autorizat pt arhivare, dar si prevederile OMFP 2634/2015 anexa 1, punctul C, paragraful 36 care precizeaza ca putem sa stocam in sistemul nostru propriu documentele financiar-contabile, atat timp cat pot fi puse la dispozitie organelor de control si vor fi pastrate pe o durata corespunzatoare fiecarui tip de document.

Intrebare:

Putem stoca intern in format electronic documentele financiar-contabile?

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform Ordinului 2634/2015 Anexa 1 punctul C:

“Entităţile au obligaţia păstrării în arhiva lor a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum şi a doc

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Clisu

Articol scris de catre Simona Clisu, in data de 12/03/2021.

Inca din perioada liceului am inteles ca drumul meu in viata va fi legat de contabilitate. Absolventa a unui liceu si mai apoi a unei facultati cu profil economic, activitatea mea a fost si continua sa fie legata de contabilitate, fiscalitate, domeniul financiar. Inca de pe vremea studentiei am avut norocul sa ma angajez intr-o firma de contabilitate unde am capatat experienta necesara pentru ca mai apoi sa-mi infiintez propria societate cu domeniu de activitate in contabilitate si fiscalitate.

Vezi toate articolele scrise de Simona Clisu