Cheltuieli cu deductibilitate limitata (auto)

Articol publicat in data de: 09 Octombrie 2019
Categorii: Impozitul pe profit , TVA
 

Situate de fapt:

Cod Fiscal – Art. 25 – alin 3 – Norme – 16 – (2) spune ca: \”Justificarea utilizării vehiculelor, în sensul acordării deductibilității integrale la calculul rezultatului fiscal, se efectuează pe baza documentelor financiar-contabile și prin întocmirea foii de parcurs care trebuie să cuprindă cel puțin următoarele informații … \”.

Intrebare:

1. In ce masura foaia de parcurs este necesara – pentru a putea deduce 100% – in cazurile:

a) persoane cu funcții de conducere și de administrare (pentru un autoturism / persoana)

b) vehiculele utilizate de agenții de vânzări și de achiziții?

2. Daca pot deduce 100% fara foaie de parcurs pentru cazurile de la punctul 1, ce documente trebuie sa prezentam in cazul unui control in afara de pv predare autoturism catre persoana respective si dovada incadrarii ca atare in functia de conducere, department achizitii sau Vanzari.

Pun intrebarea de la pc. 1 avand in vedere mentiunea din Cod Fiscal – Norme – pc 68 – alin 2 \”…. Este obligația persoanei impozabile să demonstreze că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru acordarea deducerii, astfel cum rezultă și din hotărârea Curții Europene de Justiție în Cauza C-268/83 D.A. Rompelman și E.A. Rompelman – Van Deelen împotriva Minister van Financien. În vederea exercitării dreptului de deducere a taxei orice persoană impozabilă trebuie să dețină documentele prevăzute de lege pentru deducerea taxei și să întocmească foaia de parcurs …. \”

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

In ceea ce priveste deducerea cheltuielilor cu autoturismele folosite de persoanele de conducere si de administrare ale persoanei juridice, Codul fiscal stipuleaza foarte clar la art. 25, alin. (3)

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 09/10/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU