Cheltuieli si venituri aferent impozit specific restaurante

Articol publicat in data de: 04 Februarie 2022
Categorii: Veniturile microintreprinderilor
 

Intrebare:

O persoana juridica, CAEN: restaurante, platitoare de impozit profit si impozit specific, inregistreaza urmatoarele venituri si cheltuieli in cursul anului fiscal:

1. Venituri din somaj tehnic pentru plata salariatilor implicati in activitatea de restaurant. Aceste venituri pot fi incadrate la venituri aferente activitatii de restaurant sau la venituri aferente activitatii supuse impozitului pe profit impreuna cu cheltuielie salariale aferente?

2. Venituri din vanzarea produselor reziduale aferente activitatii de restaurant. Aceste venituri pot fi incadrate la venituri aferente activitatii de restaurant sau la venituri aferente activitatii supuse impozitului pe profit impreuna cu cheltuielie aferente?

3. Venituri din vanzarea unui autovehicul utilizat la activitatea de restaurant pana in momentul vanzarii. Cheltuielile care pana in momentul vanzarii au fost considerate ca apartinand activitatii de restaurant cum vor fi tratate, cheltuieli comune sau integral supuse impozitului pe profit?

4. Venituri din activitati de promovare a unui brand de bautura racoritoare. Aceste venituri pot fi incadrate la venituri aferente activitatiii de restaurant sau la venituri aferente activitatii supuse impozitului pe profit?

5. Venituri din despagubiri primite de la firma de asigurari aferente unor daune produse restaurantului. Aceste venituri pot fi incadrate la venituri aferente activitatiii de restaurant sau la venituri aferente activitatii supuse impozitului pe profit?

6. Cheltuieli cu repararea si intretinerea restaurantului: zugravit, schimbat gresie, faianta etc.. Aceste cheltuieli se considera aferente activitatii de restaurant?

Cunosc prevederile Codului Fiscal si a legii 170/2016 dar cu toate acestea am dubii referitor la incadrarea acestor venituri si cheltuieli: impozit specific sau impozit profit.

As avea nevoie de un raspuns concret, justificat la fiecare tip de venit / cheltuiala.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Intrebare: O persoana juridica, CAEN: Restaurante, platitoare de Impozit Profit si Impozit Specific, intregistreaza urmatoarele venituri si cheltuieli in cursul anului fiscal:

1

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Jurescu

Articol scris de catre Simona Jurescu, in data de 04/02/2022.

In anul 2002 ca urmare a dezvoltarii constante a societatii de contabilitate SC Excelcont SRL, apare oportunitatea infiintarii unei sucursale in Timisoara. Din acel an sucursala din Timisoara este condusa si organizata de doamna Jurescu Simona.

Vezi toate articolele scrise de Simona Jurescu