Concediu medical pentru SARS-COV-2 – Covid –

Articol publicat in data de: 07 Decembrie 2020
Categorii: Resurse Umane
 

Situatia de fapt:

Persoana fizica autorizata desfasurandu-si activitatea profesionala si indeplinind conditii declarative, fiscale si de plata catrea ANAF dar avand pana la data de 01.10.2020 si calitatea de salariat la o societate comerciala cu raspundere limitata (la care are o perioada minima de stagiu de 6 luni anterioara producerii evenimentului-boala infectiocontagioasa), cand prin acordul partilor, a incetat CIM. La data de 16.10.2020 este spitalizat cu o forma medie spre grava datorita infectarii cu virusul SARS-COV-2.

Prin imputernicit, reuseste sa incheie Contractul de asigurare cu CNAS, platind si contributia de 1% pentru intreaga perioada pana la finele anului 2020.

La externare primeste certificat concediu medical ci cod indemnizatie 07. Ulterior i se prelungeste concediul medical pana la data de 30.11.2020.

Intrebare:

Am rugamintea sa apreciati care este baza legala pentru calcului indemnizatiei pentru concediul medical, cuantumul venitului brut privind baza de calcul a CM, atat pentru luna octombrie cand nu mai avea calitatea de salariat dar incheiase Contractul de asigurare cu CNAS, cat si pentru luna noiembrie. Cine este platitorul si care este incidenta legala, norma juridica aplicabila, cea mai favorabila?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

In conformitate cu OUG 158/2005 la momentul obtinerii primului certificat de concediu medical persoana respectiva se incadra la art.1 alin.2:

“Se pot asigura în sistemul de asigurări

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 07/12/2020.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu