Concediu pentru cresterea copilului solicitat de tata. Aspecte practice

Articol publicat in data de: December 2, 2019
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Un angajat al societatii (data inceperii activitatii 17.10.2019, a realizat venituri 12 luni din ultimile 24 luni la un alt angajator), solicita concediu pentru cresterea copilului (mama nu indeplineste conditiile pentru indemnizatie pentru cresterea copilului). Data nasterii copilului este 15.10.2019.

Intrebare:

1. Care este data suspendarii contractului de munca al angajatului (tatal) in baza art. 51 alin. (1) lit. a) si termenul de depunere al dosarului pentru solicitarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, cu precizarea ca mama se afla in concediu de maternitate pana pe 7 decembrie?

2. Tatal poate lucra ca zilier la societatea la care are contractul individual de munca suspendat pentru concediu de cresterea a copilului? (societatea, conform CAEN poate folosi zilieri)

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Conform legislatiei in vigoare dreptul la concediu si indemnizatie se acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de mate

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de December 2, 2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac