Contract de munca cu timp partial in domeniul constructiilor

Situatie de fapt:

Sunt angajata in domeniul privat cu norma intreaga, la o firma dintr-un domeniu diferit de cel al constructiilor, cu un salariu brut de peste 3000 lei.

Am primit o oferta din partea unei firme a carei activitate se incadreaza in cod CAEN 711 – Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultant tehnica, activitatea incadrandu-se in min 80% din activitatea totala, de angajare cu salariul minim.

Intrebare:

1. Acesta trebuie sa fie de minim 3000 lei brut lunar ca sa beneficiez de facilitatile fiscale conform OUG nr 114/2018?

2. Pot fi angajata cu contract de munca cu norma intreaga – 8 ore, la firma din domeniul constructiilor, fara sa incalc vre-o prevedere a legislatiei muncii? Angajatorul actual poate contesta contractual al 2-lea in situatia in care eu imi onorez sarcinile de serviciu in conditiile impuse de acesta?

3. Daca angajarea la firma cu activitate “in constructii” se face cu 4 ore, beneficiez de facilitatea fiscala in situatia in care veniturile de la acesta firma sunt < 3000 lei? Avand in vedere ca veniturile de la acesta firma vor fi sub 3000 lei lunar dar veniturile totale din contractele: firma din afara constructiilor + firma din constructii >3000 lei, voi beneficia de facilitati?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Da, una dintre conditii pentru a beneficia de facilitatile fiscale este ca salariul minim brut sa fie de 3000 lei, in baza unui contract individual de munca.

2.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de May 16, 2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU