Contract de munca cu timp partial in domeniul constructiilor

Articol publicat in data de: 16 Mai 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Sunt angajata in domeniul privat cu norma intreaga, la o firma dintr-un domeniu diferit de cel al constructiilor, cu un salariu brut de peste 3000 lei.

Am primit o oferta din partea unei firme a carei activitate se incadreaza in cod CAEN 711 – Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultant tehnica, activitatea incadrandu-se in min 80% din activitatea totala, de angajare cu salariul minim.

Intrebare:

1. Acesta trebuie sa fie de minim 3000 lei brut lunar ca sa beneficiez de facilitatile fiscale conform OUG nr 114/2018?

2. Pot fi angajata cu contract de munca cu norma intreaga – 8 ore, la firma din domeniul constructiilor, fara sa incalc vre-o prevedere a legislatiei muncii? Angajatorul actual poate contesta contractual al 2-lea in situatia in care eu imi onorez sarcinile de serviciu in conditiile impuse de acesta?

3. Daca angajarea la firma cu activitate “in constructii” se face cu 4 ore, beneficiez de facilitatea fiscala in situatia in care veniturile de la acesta firma sunt < 3000 lei? Avand in vedere ca veniturile de la acesta firma vor fi sub 3000 lei lunar dar veniturile totale din contractele: firma din afara constructiilor + firma din constructii >3000 lei, voi beneficia de facilitati?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Da, una dintre conditii pentru a beneficia de facilitatile fiscale este ca salariul minim brut sa fie de 3000 lei, in baza unui contract individual de munca.

2.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 16/05/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU