Decontare transport salariati

Articol publicat in data de: 24 Octombrie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Societatea este situata pe o platforma industriala, salariatii se deplaseaza cu masini personale din diferitele localitatile la societate, societatea platind o suma fixa salariatiilor pentru transport. Plata se face prin Sindicat, respectiv societatea achita suma totala sindicatului iar sindicatul plateste fiecarui salariat in numerar suma cuvenita in functie de zilele lucrate. Situatia cu zilele lucrate o primeste de la departamentul Resurse umane. Societatea a incadrat acest costul cu transportul salariatiilor in cheltuieli sociale cu deductibilitate limitata de 5%.

Intrebare:

Avand in vedere noile modificari pentru declaratia 112 incepand cu 2023, acesti bani primiti de salariati lunar de la Sindicat vor trebui declarati ca venituri neimpozabile. Exista riscul de reincadrare a acestor costuri achitate de societate?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform art. 76 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului este venit neimpozabil in intelesul impozitulu

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 24/10/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta