Eliminarea sporului de vechime

Articol publicat in data de: 28 Septembrie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situația de fapt:

Suntem un SRL cu aproximativ 2000 de salariati. Avem reglementat in contractul colectiv de munca un spor de vechime de 5% din salariul de baza, care se acorda tuturor salariatilor, indiferent de vechime. Acest spor de vechime este reglementat conform celor de mai sus si in contractele individuale de munca ale salariatilor. In noul contract colectiv de munca, care va fi inregistrat la ITM in zilele urmatoare, s-a eliminat cu totul sporul de vechime.

Întrebare:

In conditiile inregistarii la ITM a noului contract colectiv de munca din care s-a eliminat sporul de vechime, mai trebuie sa incheiem acte aditionale la contractul individual de munca, cu fiecare salariati pentru a elimina obligatia angajatorului de a plati acest spor, sau este suficient ca am eliminat sporul de vechime din contractul colectiv?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Chiar daca din contractul colectiv de munca la nivel de unitate s-a eliminat sporul de vechime de 5%, faptul ca acordarea acestuia este specificata si in interiorul contractelor individuale de munc

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 28/09/2022.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu