Facilitati constructii – O.G. nr. 16/2022

Articol publicat in data de: 05 August 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Printre modificarile introduse prin OUG 16/2022 a fost introducerea lit. b1) la pct. 60 alin. (5) din Codul fiscal cu privire la acordarea facilitatilor in constructii. Astfel prevederile lui b1) stabilesc pentru determinarea ponderii cifrei de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii in cifra de afaceri totala, indicatorul cifra de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii cuprinde numai veniturile din activitatea desfasurata pe teritoriul Romaniei, iar indicatorul cifra de afaceri totala cuprinde atat veniturile din activitatea desfasurata pe teritoriul Romaniei, cat si in afara Romaniei. Prin activitatea desfasurata pe teritoriul Romaniei se intelege activitatea desfasurata efectiv in Romania in scopul realizarii de produse si prestari de servicii.

Intrebare:

Daca bunurile sunt fabricate in Romania si doar montajul se efectueaza la sediul beneficiarului in UE, societatea s-ar putea incadra in continuare la facilitati din acesta perspesctiva?

Ar trebui intocmite facturi separate pentru fiecare tip de serviciu?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform noilor modificari aduse prin punctul 25 dun O.G. nr. 16/2022, la articolul 60 punctul 5, dupa litera b) se introduce o noua litera, lit. b1), cu urmatorul cuprins: “pentru det

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 05/08/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta