Facilitati in industria alimentara

Articol publicat in data de: 11 Noiembrie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Microintreprindere- activitate principala cod CAEN 1071- cofetarie-patiserie, salariati – 21

Societatea X detine laboratoare cofetarie-patiserie, asigura vanzarea in magazinul propriu sau pe site cu livrarea comenzii, motiv pt care veniturile societatii sunt din vanzarea marfurilor- cont 707, chiar daca are activitatea principala Codul CAEN 1071. Pe langa produsele de cofetarie, achizitioneaza si vinde marfuri de la furnizori in procent de maxim 1%-respectiv este vorba despre apa, suc, sampanie copii, lumanari cifre.

Angajatii societatii – cofetari, patiseri, vanzatori, spalatori vase, personal TESA- au salariu brut peste 3000 lei.

Societatea X este infiintata in noiembrie 2021 si si-a inceput activitatea in iunie 2022 prin preluarea activitatii si partial a patrimoniului societatii Y in urma divizarii .

Produsele de cofetarie – patiserie se executa conform comenzilor primite pe site sau direct in cofetarie. Productia se suplimenteaza pentru vanzarea curenta fara comenzi. Nu se lucreaza cu productie neterminata, tot ceea ce realizeaza laboratoarele se transfera in magazin. Stocurile sunt doar de materii prime, mat auxiliare, consumabile, ambalaje, etc si marfuri- vanzare cofetarie.

Intrebare:

Beneficiaza societatea X de facilitati fiscale pentru angajati daca veniturile sunt din vanzarea marfurilor (ct 707) si nu realizeaza venituri din vanzarea directa a produselor finite (ct 701)?

 

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform procedurii de acordare a facilitatilor fiscale in sectorul agricol si in industria alimentara, pentru aplicarea facilitatilor fiscale, angajatorii persoanelor fizice trebuie sa realizeze ci

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 11/11/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta