Facilitati salariale in domeniul constructiilor

Articol publicat in data de: 04 Mai 2021
Categorii: Resurse Umane
 

Situatia de fapt:

Societatea are codul caen 4332 (fostul cod caen 4542) Lucrari de tamplarie si dulgherie.

Activitatea economica pe care o desfasoara este urmatoarea:

Agentii de vanzari merg pe teren si fac oferte pentru TAMPLARIE PVC si montarea ei. Se face o oferta de pret clientului, in urma masuratorilor efectuate pe teren (geam, usi). Daca se inteleg cele doua parti, se incheie un contract in care se specifica cu exactitate ce produse se vor livra si monta pe dimensiunile masurate.

Ulterior, in baza masuratorilor si a contractului incheiat intre parti (client si societate), societatea da comanda la fabrica sa ii produca geamurile si usile pe dimensiunile dorite (specificate in oferta de pret data clientului).

Fabrica produce si livreaza produsele comandate de societatea (produsele vin separat, adica rama vine separat si sticla separat). Conform contractului incheiat intre client si societatea, aceste tamplarie trebuie sa se monteze de catre societate, la termenul stabilit de comun acord. Montajul consta in deplasarea angajatilor societatii, in functie de montatori, si monteaza rama, apoi caleaza sticla in golul ramei, umple golurile ramase cu spuma etc. Deci nu se intervine in Tamplaria pvc cu alte modificari.

Devizul de lucrari contine Valoarea Tamplariei PVC, alte consumabile si montajul. Ca proportie, tamplaria PVC reprezinta 60 %-70 % din valoarea totala a contractului. Montajul reprezinta cam 20%-30% din valoarea contractului.Conform codului Caen societatea este obligata la salar de minim 3000 lei.

Intrebare:

In conditiile specificate mai sus, societatea poate aplica facilitatile fiscala pe constructii, adica sa beneficieza de scutiri la plata impozitulu, a contributiei la sanatate si cote redusa la contributie la pensii?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Codul CAEN 4332 include urmatoarele activitati:

– instalarea de usi (cu exceptia usilor automate si rotative), ferestre, rame de usi si ferestre, din lemn sau alte materialeÎnregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Andrei Clisu

Articol scris de catre Andrei Clisu, in data de 04/05/2021.

Imi place sa lucrez cu oamenii si sa fiu inconjurat de ei. Din aceste considerente am ales drumul pe care am pornit acum mai bine de 10 ani de zile, cel de Inspector Resurse Umane si expert salarizare. Sunt o persoana care mereu a cautat calea de mijloc dintre angajator si angajat, astfel incat toti cei implicati in rapoarte de munca/salarizare sa beneficieze de cea mai buna consultanta in domeniu, si nu numai.

Vezi toate articolele scrise de Andrei Clisu