Fond de handicap. Determinare numar mediu salariati

Articol publicat in data de: 22 Martie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

In OpANPH 590/2008 spune ca trebuie sa calculam numarul mediu de salariati ca medie aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva, inclusiv zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatori legale si alte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza, impartita la numarul total de zile calendaristice.

Intrebare:

Cum se calculeaza numarul mediu de salariati pentru cei care lucreaza si in zilele de weekend, avand in vedere ca, pentru fiecare zi de repaus saptamanal sau de sarbatoare legala se vor lua in calcul efectivele de salariati din ziua lucratoare precedenta, cu exceptia persoanelor al caror contract individual de munca a incetat in acea zi, Iar pentru cei incadrati cu un numar de ore mai mic de 8 ore/zi si care au CFS, scadem din numarul efectiv de zile ca zi intreaga sau proportional cu numarul de ore de incadrare. (De exemplu: am 2 angajati cu 4 ore cu cate 1 zi de CFS, atunci scad o zi si nu 2).

Este gresit daca se calculeaza numarul mediu de salariati avand in vedere numarul de zile lucratoare?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Nu este o alta procedura de calcul a numarului mediu de salariati decat cea reglementata de instructiunile pentru aplicarea art. 78 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilo

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 22/03/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta