Impozitul specific de la 1 ianuarie 2023

Articol publicat in data de: 15 Noiembrie 2022
Categorii: Impozitul pe profit , Veniturile microintreprinderilor
 

Situația de fapt:

O societate plateste in prezent impozit specific pentru serviciile cu cod CAEN HORECA si impozit pe profit pentru codurile CAEN legate de alte activitati. Mentionam ca pentru fiecare dintre aceste categorii de activitati, cifra de afaceri depaseste plafonul de 500.000 euro, avand o cifra de afaceri cumulata in prezent de peste 2.000.000 euro.

Întrebare:

Va rugam sa ne specificati daca de la 1 ianuarie 2023 societatea va plati impozit pe profit pentru toate activitatile (avand in vedere depasirea de plafon) sau, societatea poate beneficia de aplicarea cotei de 1% (optiunea) pentru codurile CAEN legate de HORECA si concomitent sa plateasca impozit pe profit pentru restul activitatilor ?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

De la 1 ianuarie 2023 impozitul specific va disparea, iar conform prevederilor OG 16/2022, persoanele juridice care desfasoara activitati in domeniul Horeca (codurile CAEN: 5510, 5520, 5530, 5590,

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 15/11/2022.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu