Livrare terenuri. Regim TVA

Articol publicat in data de: 23 Februarie 2022
Categorii: TVA
 

Situația de fapt:

O societate aflata in faliment are in derulare procedura de vanzare a 2 imobile terenuri cu urmatoarele caracteristici:

–  un teren pentru care in certificatul de urbanism eliberat de Primaria Comunei sunt mentionate urmatoarele: regimul juridic: imobil: teren in suprafata de 2.000 mp; amplasament: extravilanul localitatii; regimul economic: folosinta actuala: arabil; destinatia conform PUG si RLU aprobate: teren cu destinatie agricola; regimul tehnic: asupra terenului nu este instituit un regim urbanistic;

– un teren pentru care in certificatul de urbanism eliberat de Primaria Comunei sunt mentionate urmatoarele: regimul juridic: imobil: teren in suprafata de 5.000 mp; amplasament: intravilanul si extravilanul localitatii; regimul economic: folosinta actuala: arabil; destinatia conform PUG si RLU aprobate: zona industrie-depozitare pentru terenul intravilan (2.000 mp) si teren cu destinatie agricola pentru terenul aflat in extravilan (3.000 mp); regimul tehnic: asupra terenului nu este instituit un regim urbanistic.

Ambele terenuri au fost achizitionate de la persoane fizice neinregistate in scopuri de TVA, fara a exercita dreptul de deducere a TVA.

Întrebare:

Care este regimul TVA aferent livrarii celor doua terenuri catre o persoana fizica sau juridica neinregistata in scopuri de TVA, precum in situatia livrarii celor doua terenuri catre o persoana juridica inregistata in scopuri de TVA?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform Codului fiscal, Art. 292, alin. 2), lit. f) livrarea de terenuri, cu exceptia celor construibile, este o operatiune scutita de taxa pe valoarea adaugata, fara drept de deducere.

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 23/02/2022.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu