Microintreprindere distribuie dividende catre asociat persoana juridica nerezidenta – tratament impozit pe veniturile nerezidentilor

Articol publicat in data de: February 13, 2020
Categorii: Veniturile nerezidentilor
 

Situatie de fapt:

Un SRL cu asociat persoana juridica Iatlia, din martie 2018 (85%) a fost micro intreprindere din oct 2018 pana in dec 2019. in ianuarie 2020 devine automat micro pentru ca in 2019 CA < 1.000.000 euro. In martie 2020 doreste sa distribuie si sa platesca dividende realizate in 2018.

Intrebare:

Pentru ca in 2020 nu mai este platitoare de profit, SRL -ul este obligat sa retina 5% impozit pe dividende? Nu poate aplica Directiva UE si nici conventia cu Italia?

Daca in martie 2020 majoreaza capitalul social la 45.000 lei si are 2 salaritati, opteza pentru trecerea laplatitor de impozit pe profit, poate aplica Directiva UE, si scuti de plata 5% impozitul pe dividende? Sau nu? Pentru ca a fost o optiune trecerea la impozit pe profit?! Ce parere aveti?

Se poate beneficia de Directiva UE de scutire la plata impozitului pe dividende, atunci cand societea opteza la trecerea la impozit pe profit, prin majorarea capitalului social la 45.000 lei si 2 salariati?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Asa cum ati mentionat si dumneavoastra,  printre criteriile acordarii scutirii de impozit dividendelor platite de o persoana juridica romana sau persoana juridica cu sediul social in Romania, infi

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Jurescu

Articol scris de catre Simona Jurescu, in data de February 13, 2020.

In anul 2002 ca urmare a dezvoltarii constante a societatii de contabilitate SC Excelcont SRL, apare oportunitatea infiintarii unei sucursale in Timisoara. Din acel an sucursala din Timisoara este condusa si organizata de doamna Jurescu Simona.

Vezi toate articolele scrise de Simona Jurescu