Norma de timp si sporurile acordate salariatilor care desfasoara activitate in mediu cu radiatii intr-o unitate sanitara cu personalitate juridica

Articol publicat in data de: 23 Septembrie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

O societate medicala privata presteaza activitate medicala specializata, printre care si servicii de radiologie-imagistica medicala si roentgenterapie, medicina nucleara si radioizotopi. Avem 2 intrebari legate de acest aspect:

Intrebare:

1. Medicii si asistentii incadrati in cadrul acestei societati private cu ce norma pot sa lucreze (trebuie sa respecte norma de 6 ore ca si cei din domeniul public)?

2. La societatea respectiva in afara de medici si asistente mai lucreaza si personal auxiliar sau de conducere. Medicilor si asistentelor li se acorda un spor de risc de 10%. Acest spor ar trebui acordat si personalului auxiliar, care lucreaza in acelasi mediu sau doar celor implicati in executarea radiologiilor?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Intrebarea nr. 1:

Ordinul nr. 245/2003 stabileste categoriile de personal si locurile de munca pentru care durata zilnica a timpului de munca este mai mica d

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 23/09/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta