Obligatia angajatorului de a asigura salariul minim de 3000 lei brut in industria alimentara fara indeplinirea conditiilor privind acodarea facilitatilor fiscale

Articol publicat in data de: 02 Iunie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Elit activeaza pe teritoriul Romaniei in domeniul industriei alimentare – CAEN 1011, dar NU realizaeza cifra de afaceri din aceasta activitate in limita de cel putin 80% pentru ca salariatii sai sa beneficieze de scutirile de la plata impozitului pe venit, reducerile cotelor de contributii la asigurari sociale si exceptarile de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, recent reglementate de Legea 135/2022.

Intrebare:

In aceste conditii, avand in vedere dispozitiile art. III din Legea 135/2022, angajatotrul care indeplineste doar conditia de la Art. 60 punctul 7 lit. a din L. 227/2015 si nu indeplineste si conditia de la Art. 60 punctul 7 lit. b din L. 227/2015, mai are obligatia de a garanta in plata un salariu de baza minim brut de 3000 lei (pentru un program normal de lucru)?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Conform prevederilor Legii nr. 135/2022, angajatorii  care desfasoara activitati in sectorul agricol si in industria alimentara, potrivit Codurilor CAEN 01 – agricultura, vanatoare si servicii a

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 02/06/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta