Login
Inregistrare
Recuperare parola
In caz ca ai uitat parola, introdu in campul de mai jos adresa de email si se va trimite un email cu link pentru resetarea parolei.
Abonare newsletter zilnic!
Pensiile facultative neimpozabile, platite angajatilor, se trec in statul de salarii?
Ioana – Camelia Vișan
Valabil la 11 Iunie 2019
Situatie de fapt:
Un salariat are pensie facultativa 150 lei/luna platit de la firma. Suma totala pe an este mai mica de 400 euro deductibil pe an conform Codului Fiscal, articolul 76, alineatul 4, litera s – definirea veniturilor din salarii si asimilate salariilor –
„urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: […] s) contributiile la un fond de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele reprezentand contributii la scheme de pensii facultative […] suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro anual pentru fiecare persoana.”
Intrebare:
Sunt nevoita sa trec aceasta suma in statul de salarii sau o consider direct cheltuiala a societatii inregistrata in contul 613?
Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!
Legislatia in vigoara prezinta documentele contabile utilizate de societatile comerciale si detaliaza scopul acestora precum si modul de completare.
Astfel, se prevede ca statul de salarii s
Înregistrează-te pentru răspunsul complet
● Alerte Fiscale scrise si video!
● Consultant AI disponibil 24 din 24
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate
Articol scris de catre Ioana – Camelia Vișan, in data de 11 Iunie 2019.
Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii.
In decursul ultimilor 8 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.