Pensiile facultative neimpozabile, platite angajatilor, se trec in statul de salarii?

Situatie de fapt:

Un salariat are pensie facultativa 150 lei/luna platit de la firma. Suma totala pe an este mai mica de 400 euro deductibil pe an conform Codului Fiscal, articolul 76, alineatul 4, litera s – definirea veniturilor din salarii si asimilate salariilor

„urmatoarele venituri nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: […] s) contributiile la un fond de pensii facultative potrivit Legii nr. 204/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si cele reprezentand contributii la scheme de pensii facultative […] suportate de angajator pentru angajatii proprii, in limita a 400 euro anual pentru fiecare persoana.”

Intrebare:

Sunt nevoita sa trec aceasta suma in statul de salarii sau o consider direct cheltuiala a societatii inregistrata in contul 613?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Legislatia in vigoara prezinta documentele contabile utilizate de societatile comerciale si detaliaza scopul acestora precum si modul de completare.

Astfel, se prevede ca statul de salarii s

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile și posibilitatea de a ne trimite o speță!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de June 11, 2019.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac