Persoana desemnata pentru indeplinirea obligatiilor ce ii revin fiecarui asociat/participant intr-o asociere fara personalitate juridica

Articol publicat in data de: 10 Septembrie 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatie de fapt:

O societate din Italia incheie un contract de subantrepriza in asociere cu o societate din Romania, cu o primarie a unei comune, pentru efectuarea unui drum judetean pe teritoriul Romaniei.

Administratorul/asociatul principal al asocierii a fost desemnata societatea romaneasca, care are si o cota de 70% in cadrul asocierii. Pe parcursul derularii lucrarilor de constructii ce fac obiectul asocierii, societatea italieneasca va trebui sa factureze anumite lucrari catre firma romaneasca in cadrul acestui contract de subantrepriza.

Intrebare:

Avand in vedere ca societatea italieneasca este doar asociat participant in cadrul contractului de subantrepriza, are obligatia inregistrarii fiscale pe teritoriul Romaniei, sau poate factura cu cod fiscal italienesc catre asociere, efectuand astfel livrari intracomunitare?

Avand in vedere ca asocierea nu are personalitate juridica , iar firma romaneasca a fost desemnata administrator al asocierii , deci implicit aceasta va tine toata evidenta contabila si fiscala a lucrarilor in cadrului contractului de subantrepriza, societatea italieneasca are vreo obligatie declarativa sau de alta natura cu incidenta fiscala pe teritoriul Romaniei?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Art. 233 din Codul fiscal prevede la alin. (2) ca orice asociere/entitate transparentă fiscal fără personalitate juridică ce își desfășoară activitatea în România trebuie să desemneze u

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 10/09/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU