Prevederi specifice in cazul detasarii personalului unei firme de transport international marfa

Articol publicat in data de: 20 Mai 2019
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice , Veniturile persoanelor fizice
 

Situatie de fapt:

Dorim sa urmam procedura de lucru corecta din punct de vedere al legislatiei armonizate Romania – UE, in cazul unei firme de transport international marfa, pentru detasarea lucratorilor si masinilor pe teritoriul Uniunii Europene.

Societatea este inmatriculata in Romania si are masini de mare tonaj care sunt folosite la transportul marfurilor pe ruta Germania – Franta. Masinile sunt aduse in tara o singura data pe an, pentru verificari tehnice periodice.

Soferii angajati au posibilitatea sa-si efectueze perioada de detasare conform necesitatilor personale. In acest caz este posibil ca unii dintre soferi sa fie detasati si pe perioade de 4-6 luni in UE, dupa care se intorc in RO unde efectueaza concediul de odihna si au zile libere platite proportional cu perioada lucrata in UE.

Intrebare:

1. Care sunt modificarile legisative la nivelul Uniunii Europene pentru transportatorii rutieri de marfa in perioada aprilie – mai 2019?

2. Exista sau nu obligativitatea respectarii salariului minim orar pentru Germania si Franta? In cazul unui raspuns afirmativ va rugam detaliati modalitatea in care se calculeaza si plateste salariul aferent pentru timpul lucrat in Germania si Franta, precum si indemnizatia de deplasare conform Codului Muncii din Romania.

3. Care este perioada de detasare maxima pentru lucratorii in transport?

4. Care este perioada de detasare pentru autovehiculele de transport marfa?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Recomandam consultarea unui avocat specializat in legislatia specifica transportului international de marfa pentru a avea un raspuns corect si complet.

2. Obligat

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 20/05/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU