Răspunderea solidară a persoanei juridice

Articol publicat in data de: 25 Noiembrie 2020
Categorii: Obligatiile persoanelor juridice
 

Situatia de fapt:

Societatea A este persoana afiliata cu Societatea B (A si B se afla sub control comun). Societatea A intra in insolventa, creanta fiscala solicitata de ANAF este respinsa definitiv de la masa credala (?Creanta Fiscala?) a lui A. ANAF emite pe numele lui B decizie de atragere a raspunderii in solidar cu debitorul A, conform Art. 25, alineat 3, Cod procedura fiscala, pentru acoperirea Creantei Fiscale. Debitorul A urmeaza sa iasa din insolventa, urmand ca Creanta Fiscala sa fie stinsa.

Art. 25, alineat 3, Cod procedura fiscala:

,,Persoana juridica raspunde solidar cu debitorul declarat insolvabil in condițiile prezentului cod sau declarat insolvent daca, direct ori indirect, controleaza, este controlata sau se afla sub control comun cu debitorul și daca este indeplinita cel puțin una dintre urmatoarele condiții:

1. Dobandește, cu orice titlu, dreptul de proprietate asupra unor active de la debitor, iar valoarea contabila a acestor active reprezinta cel puțin jumatate din valoarea contabila a tuturor activelor dobanditorului;,,

Intrebare:

Stingerea Creantei Fiscale a lui A libereaza pe B, impotriva caruia a fost atrasa raspunderea solidara in temeiul Art. 25, alineat 3, Cod procedura fiscala, pentru acoperirea de catre ANAF a Creantei Fiscale)? (daca stingerea creantei fiscale a debitorului libereaza persoana care raspunde solidar, conform Art. 25, alineat 3, cod procedura fiscala)?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

ART. 26 – ,, Dispoziții speciale privind stabilirea răspunderii,, din Codul de procedura fiscala prevede la alin. (7) urmatoarele:

,,(7) Stingerea creanțelor fiscale prin oricar

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 25/11/2020.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU