Recuperare pierdere fiscala

Articol publicat in data de: 07 Ianuarie 2018
Categorii: Impozitul pe profit , Veniturile microintreprinderilor
 

Situatie de fapt:

Societate platitoare de impozit pe venit perioada ianuarie-iunie 2017, trece la impozit pe profit incepand cu data de 01.07.2017.

Trecerea a fost efectuata ca urmare a unor proiecte finalizate si facturate in luna iulie, motiv pentru care societatea a depasit plafonul de 500.000 euro specific microintreprinderilor.

Cele mai mari cheltuieli au fost facturate insa (de furnizorii subcontractati) inainte de trecerea societatii la impozit pe profit, motiv pentru care in contabilitate sunt reflectate venituri foarte mari in perioada de dupa luna iulie (respectiv cheltuieli foarte mari inainte de 1 iulie), fapt ce a afectat calculul impozitului pe profit, acesta avand o valoare cu mult mai mare fata de profitul real al societatii (calculat cumulat pentru perioada ianuarie – septembrie 2017).

Calculul impozitului pe profit a fost facut conform reglementarilor din codul fiscal, fiind luate in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate doar in perioada 01.07.2017-30.09.2017.

Mentionez faptul ca societate are bilant depus la data de 30.06.2017.

Pe scurt, pentru perioada ianuarie – iunie, societatea a inregistrat pierdere de 600.000 lei, in perioada iulie-septembrie profitul doar pe acest trimestru a fost de 900.000 lei. Astfel conform legislatiei impozitul pe profit a fost calculat la profitul de 900.000 lei in timp ce societatea a avut real un profit de 300.000 lei.

Intrebare:

Exista o alta procedura ce ar permite societatii recalcularea cat mai reala si justa a impozitului avand in vedere faptul ca acest lucru afecteaza mult activitatea economica?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Reglementarile fiscale au fost corect aplicate.

Nu se poate recupera pierderea contabila realizata intr-o perioada fiscala in care ati platit impozit pe veniturile microintreprinderilor intr

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 07/01/2018.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu