Refacturarea si serviciile accesorii

Articol publicat in data de: 01 Iunie 2018
Categorii: Contabilitate , TVA
 

Situatie de fapt:

Societate comerciala cu sediul in Romania, platitoare de TVA si impozit pe venit, are ca obiect de activitate plasarea fortei de munca.

Partenerii de afaceri sunt din UE si din afara UE. In afara de tariful pentru serviciile de recrutare, societatea refactureaza si toate cheltuielile ce apar in procesul de recrutare si anume: taxa vize, cheltuieli traducere documente, cheltuieli analize medicale, cheltuieli transport al mediatilor care vin la interviu etc.

Aceste cheltuieli, conform contractului, se refactureaza catre client plus un comision de management de x% aplicat la valoarea totala a cheltuielilor.  Aceste cheltuieli sunt facute direct de persoanele recrutate si apoi decontate pe baza de decont sau sunt efectuate direct de catre societatea comerciala.

Intrebare:

1. Cum se refactureaza din punct de vedere al TVA aceste cheltuieli, stiind ca unele din ele sunt fara TVA (taxa viza si analize medicale), unele cu TVA (combustibil, traduceri) si toate sunt efectuate pe teritoriul Romaniei?

2. Care sunt monografiile contabile ale acestor operatiuni?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Fiecare cheltuiala refacturata va respecta acelasi regim fiscal pe care l-a avut la momentul facturarii intiale. Cele fara TVA vor fi facturate

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Monica Predescu

Articol scris de catre Monica Predescu, in data de 01/06/2018.

Prin înfiinţarea unei societăţi de contabilitate am avut ocazia sa încep practicarea activităţii de contabilitate în urmă cu 25 de ani luând astfel parte la începutul şi la dezvoltarea acestui domeniu în România. Cei peste 500 de clienţi pe care i-am avut în această perioadă, au desfăşurat activităţi în foarte multe domenii, unele colaborări cu aceştia durând de peste 15 ani.

Vezi toate articolele scrise de Monica Predescu