Regim TVA livrare de bunuri fara transport

Articol publicat in data de: 08 Mai 2019
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

O societate din Romania, neplatitoare de TVA, dar avand cod special de TVA pentru tranzactii intracomunitare, achizitioneaza marfuri din Dubai, pe care le vinde catre o societate din Anglia, care NU detine cod de TVA. Marfurile se deplaseaza din Dubai direct catre o locatie indicata de catre clientul din Anglia, locatie care se afla in ELVETIA.

Societatea din Romania intentioneaza sa emita clientului din Anglia facturi de avans de marfuri in faza incipienta, si ulterior sa emita factura de marfa, cand se va efectua efectiv transportul acesteia.

Intrebare:

1) Cum este incadrata tranzactia (import, export, tranzactie intracomunitara, etc) avand in vedere faptul ca marfa nu tranziteaza nici Romania si nici Anglia, tarile in care sunt inregistrati cei 2 parteneri?

2) Cum se va emite factura de livrare din punct de vedere al TVA, si ce obligatii declarative si de plata al TVA are firma din Romania?

3) Dupa ce firma din Anglia obtine codul de TVA valabil in UE se schimba ceva in modul de declarare si intocmire a facturii de livrare?

4) Cum se vor emite facturile de avans si apoi cele de marfa, din perspectiva TVA-ului?

5) Ce obligatii declarative are societatea din Romania atat pentru facturile de avans cat si pentru cele ulterioare de marfa?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1) Regula generală (art. 275, alin. (1), lit. (a) Cod fiscal) – Livrarea bunurilor cu transport 

Se consideră a fi locul livrării

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
ADINA VLAICU

Articol scris de catre ADINA VLAICU, in data de 08/05/2019.

Consultant fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, cu o experienta in domeniul financiar de peste 15 ani, perioada in care am incercat sa gasesc solutii si raspunsuri la provocarile zilnice din domeniul economic, cu o atitudine proactiva si constienta de faptul ca numai o informare corecta si la timp iti poate asigura in societatea dinamica, contemporana noua, garantia reusitei care se defineste economic prin trei termeni: castig, venit sau profit.

Vezi toate articolele scrise de ADINA VLAICU