Servicii turistice. Regim TVA

Articol publicat in data de: 24 Decembrie 2021
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt: 

Agentia de turism este una organizatoare, vinde servicii de cazare, bilete de avion, bilete de autocar international, asigurari, pachete de servicii turistice proprii, dar si pachetele altor agentii organizatoare, ca intermediar (dar emite documente fiscale proprii pentru pachetele la care este intermediar).

Pentru vanzarea serviciilor de cazare si a pachetelor de calatorie in UE, agentia aplica regimul marjei in ceea ce priveste politica TVA (Art. 311) iar baza de impozitare o constituie marja de profit.

Pentru biletele de avion international si biletele de autocar (internationale) se aplica regimul SDD cf. Art. 294 / 1/G iar baza de impozitare o constituie marja de profit (taxa de serviciu aplicata pentru vanzarea biletului de avion sau comisionul cedat in cazul biletelor de autocar international).

Pentru pachetele NonEU se aplica regimul SDD iar baza de impozitare o constituie marja de profit (comisionul adaugat la pachetele proprii sau cedat de agentiile organizatoare in cazul in care agentia opereaza ca intermediar).

Pentru asigurarile medicale se aplica regimul SFDD (se inregistreaza in contul 462 factura catre client – intreaga suma a asigurarii si ulterior in contul 704 se inregistreaza comisionul incasat de la asigurator)

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Ceea ce ne intereseaza este daca pentru biletele de avion si biletele de autocar international ar trebui sa se aplice un regim normal de taxare iar baza de impozitare ar trebui sa fie

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 24/12/2021.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu