Studiu de caz: modul de stabilire a timpului de munca in cazul instructorilor auto

Articol publicat in data de: 14 Ianuarie 2022
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Avem angajati: instructori auto si profesori. Acestia desfasoara activitatea: 50min/cursant sau 50min /curs + 10min pauza pt dezinfectie auto/masa/tigara etc. Nici o zi nu se aseamana ca si program de lucru (cursantii isi modifica programarile, trebuie alocat alt cursant si nu gasim mereu etc. Instructorii inteleg situatia si o accepta). Azi pot face doar 4h, maine pot face 8h, ziua urmatoare poate 11h.

Cum este mai corect sa fie intocmit contractul de munca ca si norma de lucru? Acum avem 8h/zi (sedinte de cate 50min si cele 10min pana la 60min ca pauza sunt trecute pauza de masa/de tigara/de dezinfectie) sau ar mai fi varianta de 180-210h/luna(max 210 permite ARR).

Instructorii lucreaza pe baza de programare saptamanala sau uneori si programare de pe o zi pe alta care este afisata la punctul de lucru si li se transmite si lor electronic. Daca mentinem contractul de 8h/zi ei au foarte multe ore suplimentare lunar (sunt luni cu 150h, dar sunt luni si cu 240h…le totalizam pe 3 luni, facem diferente apoi la 3 luni intre realizat efectiv si norma intreaga lunara iar ce iasa in plus pontam ca ore suplimentare. Sunt si unii intructori care prind ore de noapte si la ei daca au mai mult de 3h le introducem ca ore de noapte si dam spor si pt acestea. Nu se lucreaza ore week-end sau de sarbatori legale.

Intrebare:

Cum ar trebui sa arate norma de lucru in contractul individual de munca si in ROI?

Ce ar trebui specificat tinand seama de aceasta activitate pentru a fi legal dpdv al controalelor itm, anaf si verificarilor ARR (lunar se transmite un pontaj si acolo electronic, dar acolo instructorii au max 210h/luna si trebuie sa ne incadram in aceste ore)?

Cum ar fi ok cu cele 10minute peste sedinta de 50min/cursant deoarece sunt zile in care aceste 10minute total adunate/zi dau si un total de 130min? Acum sunt pe teren ceva verificari efectuate de ANAF care verifica faptul ca fiecare cursant sa aiba contract si incasare bancara/bon fiscal cf contract si coreleaza cursantii cu pontajul intructorilor.

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Ca si definitie, timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului, isi in

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces Reviste Bența – Prietenii Fiscalitatii si P. Contabilitatii –
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Mariana Bunta

Articol scris de catre Mariana Bunta, in data de 14/01/2022.

Pot spune despre mine că domeniul resurselor umane și activitățile adiacente acestuia reprezintă un real interes și pasiune, acest lucru dovedindu-se și din experiența de peste 17 ani pe care o am în acest domeniu, mai ales în firme de producție sau în firme de contabilitate.

Vezi toate articolele scrise de Mariana Bunta