Suspendarea de drept a contractului de munca in caz de forta majora

Articol publicat in data de: 27 Martie 2020
Categorii: Resurse Umane
 

Situatie de fapt:

Suspendarea de drept a contractului individual de muncă cu art. 50 lit. f din Codul Muncii în contextul stării de urgenţă.

Intrebare:

Se poate suspenda de drept contractul individual de muncă invocând art. 50 lit. f ), “Forţă majoră“?
Dacă da, care sunt drepturile şi obligaţiile angajatului şi ale angajatorului?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Pentru a putea suspenda un contract invocand forta majora, este necesar ca societatea sa dovedeasca forta majora. In acest scop Camera de Comerţ şi Industrie a Rom

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Acces gratuit timp de 7 zile!
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana-Camelia Sprivac

Articol scris de catre Ioana-Camelia Sprivac, in data de March 27, 2020.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostiinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana-Camelia Sprivac

Suspendarea de drept a contractului de munca in caz de forta majora

Articol scris in data de: 27 Martie 2020

Autor: Ioana-Camelia Sprivac

Situatie de fapt:

Suspendarea de drept a contractului individual de muncă cu art. 50 lit. f din Codul Muncii în contextul stării de urgenţă.

Intrebare:

Se poate suspenda de drept contractul individual de muncă invocând art. 50 lit. f ), “Forţă majoră“?
Dacă da, care sunt drepturile şi obligaţiile angajatului şi ale angajatorului?

Raspuns

Pentru a putea suspenda un contract invocand forta majora, este necesar ca societatea sa dovedeasca forta majora. In acest scop Camera de Comerţ şi Industrie a României avizează existenţa cazului de forţă majoră.

Solicitarea va cuprinde prezentarea faptică şi detaliată a evenimentului, a consecinţelor acestora în relaţia cu partenerul contractual şi argumente juridice că evenimentul invocat reprezintă forţă majoră. Avizul de existenţă a cazului de forţă majoră se emite în baza documentelor doveditoare depuse exclusiv de solicitant.

Dosarul va cuprinde cel puţin:

– Cererea de emitere a avizului, semnată de reprezentantul legal;

– O copie a contractului afectat din evenimentul de forţă majoră, cuprinzând clauza de forţă majoră;

– Atestări de la organele, autorităţile şi instituţiile abilitate, de la caz la caz (altele decât Camera de Comerţ şi Industrie a României), privind existenţa şi efectele evenimentului invocat, localizarea acestuia, momentul începerii şi încetării evenimentului;

– Notificări adresate partenerului contractual în legătură cu apariţia evenimentului invocat şi efectele sale asupra derulării operaţiunilor contractuale.

Documentele se prezintă în original sau în copie certificată de solicitant. Solicitantul îşi asumă întreaga răspundere, inclusiv penală, pentru veridicitatea datelor şi a documentelor prezentate odată cu solicitarea adresată Camerei de Comerţ şi Industrie a României de avizare a evenimentului de forţă majoră.

Tariful perceput de Camera de Comert si Industrie a Romaniei este de 500 EURO (în lei, la cursul BNR din ziua plăţii) + TVA

Camera de Comert si Industrie a Romaniei ofera consultanţă de specialitate la tariful de 30 EURO/30 de minute (fără TVA).

In concluzie, contractul se suspenda de drept daca exista avizul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei care atesta existentia situatie de forta majora.

Pe perioada suspendarii se suspenda prestarea muncii de către salariat şi plata drepturilor de natură salarială de către angajator. Pe durata suspendării pot continua să existe drepturi şi obligaţii ale părţilor, dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.

De fiecare dată când în timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, cauza de încetare de drept prevalează. În cazul suspendării contractului individual de muncă se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.

Reglementare: 

  • Codul Muncii art. 49, art. 50 lit. f)
  • Legea 335/2007