Tranzactii cu imobile ale persoanelor fizice. TVA si impozit

Articol publicat in data de: 10 Septembrie 2020
Categorii: TVA , Veniturile persoanelor fizice
 

Situatia de fapt:

O persoana fizica si-a vandut locuinta proprietate personala in martie 2020 cu 200.000 Euro. Are un teren achizitionat cu mai mult de 3 ani in urma si a mai achizitionat in iunie 2020 doua terenuri.

In octombrie urmeaza sa vanda doua terenuri, cel care este mai vechi de trei ani si unul dintre cele achizitionate in iunie. Cel de-al treilea teren il va vinde in februarie 2021.

Intrebare:

1. Cand este obligata persoana fizica sa se inregistreze in scopuri de TVA? Se ia in calcul si prima tranzactie desi e proprietate personala?

2. Datoreaza TVA cand face tranzactia din octombrie sau se inregistreaza dupa ce are loc? Daca tranzactia ar avea loc pe 25 decembrie 2020 cand este obligata sa se inregistreze in scoupuri de TVA?

3. Ce taxe datoreaza la tranzactii?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

Din speta expusa intelegem ca imobilul vandut a fost folosit ca locuinta personala iar terenul achizitionat in urma cu 3 ani nu a fost achizitionat in scopul revanza

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Ioana – Camelia Predescu

Articol scris de catre Ioana – Camelia Predescu, in data de 10/09/2020.

Avand la baza studii juridice si o specializare in fiscalitate, practic o abordare a spetelor din doua puncte de vedere, fapt ce imi permite o intelegere mai buna in special in cazul spetelor complexe care nu necesita doar cunostinte in domeniul fiscalitatii. In decursul ultimilor 3 ani am avut ocazia sa particip la diferite cursuri si seminarii sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul fiscalitatii, ajungand astazi sa pot rezolva o gama variata de spete si sa pot raspunde cu promptitudine la intrebarile clientilor.

Vezi toate articolele scrise de Ioana – Camelia Predescu