Vanzari teme website – marketplace USA

Articol publicat in data de: 06 August 2020
Categorii: TVA
 

Situatie de fapt:

O societate din Romania, neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor desfasoara activitate de vanzare (teme pentru website si servicii suport de consiliere pentru clientii plarformei ce achizitioneaza o anumita tema) pe un marketplace din USA – platforma care are sediul in Australia.

La sfarsitul lunii societatea din Australia emite un sumar al contului (DECONT) ce contine valoarea totala a vanzarilor din care se scad taxe retinute pt cetatenii USA (US Royalty Tax) si comisionul pt transfer bancar.

Restul de plata (suma neta) din decont este virat in contul societatii din RO in luna urmatoare. Clientii marketplace ce achizitioneaza o anumita tema de website comercializata de firma din Romania pot sa fie persoane fizice sau juridice de oriunde din lume. Marketplace -ul genereaza clientului o factura pe care este inscris ca autor al temei firma din RO.

Intrebare:

1. Care este documentul justificativ in baza caruia firma din RO inregistreaza veniturile? Este suficient Sumarul de cont (decont) generat de marketplace?

2. Societatea din RO are obligatia sa emita factura catre firma din Australia care gestioneaza marketplace-ul ce ruleaza in USA?

3. Avand in vedere calitatea de platitoare de impozit pe venit micro, impozitul datorat trimestrail se calculeaza la suma bruta din decont sau la suma neta (rest de plata din decont)?

4. Are societatea din RO obligatii de declarare in scopuri TVA pentru acest gen de servicii? Pot fi asimilate aceasta activitate serviciilor electronice?

Raspuns partial - Testează gratuit timp de 7 zile!

1. Potrivit reglementarilor fiscale si contabile in vigoare, factura este documentul justificativ care sta la baza inregistrarii in contabilitate a operatiunilor economice. Pentru

Înregistrează-te pentru răspunsul complet

● Alerte Fiscale
● Acces la baza de date de spețe din toate domeniile de activitate
● Răspundem la orice speță din domeniile fiscalitate, contabilitate și resurse umane
● Dăm răspunsuri personalizate pentru fiecare situație în parte
● Interpretam legislația în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor
● Ai siguranță în relația cu autoritățile
● Te asiguri ca ești în legalitate

Distribuie pagina
Simona Jurescu

Articol scris de catre Simona Jurescu, in data de 06/08/2020.

In anul 2002 ca urmare a dezvoltarii constante a societatii de contabilitate SC Excelcont SRL, apare oportunitatea infiintarii unei sucursale in Timisoara. Din acel an sucursala din Timisoara este condusa si organizata de doamna Jurescu Simona.

Vezi toate articolele scrise de Simona Jurescu